DEN TA ČR 2020

Virtuální konference z regionů i nevídaná podívaná s Cenami TA ČR

Vzhledem současné situaci musela Technologická agentura ČR změnit tradiční koncept konání Dne TA ČR a večerního galavečeru předávání Cen TA ČR. Přesto vám nic neunikne a můžete s TA ČR prožít obě dvě části z pohodlí svého domova či kanceláře v nové, neokoukané formě.

Předávání Cen TA ČR se odvysílá 5. listopadu 2020 pod záštitou ministra průmyslu a obchodu Karla Havlíčka a jeho tématem se stala otázka s velkým prostorem pro zamyšlení: „Jste připraveni na budoucnost?“. Tradiční dopolední konferenci nahradí série on-line seminářů v regionech zaměřených na aktuální inovační témata
v daných krajích. Smyslem jednotlivých akcí je motivovat, nejen studenty, k výzkumným aktivitám s důrazem na to, jak využít výsledky provedeného výzkumu.

REGIONÁLNÍ SEMINÁŘE

Semináře se uskuteční  2.–5. listopadu a všechny se budou streamovat prostřednictvím Mall TV. Odkazy na jednotlivé streamy naleznete níže. Každá z akcí se uskuteční v jiném městě na jiné téma.

Dopolední konference v Ústí nad Labem proběhne 5. listopadu 2020 od 10:00 do 12:00 hodin na téma „Krajina uhlí v nové perspektivě“.

Program:

  • 10:00 – 10:15 – Rút Bízková, členka RVVI – Fergunna – Severní Čechy v proměnách času
  • 10:00 – 10:30 – Kamila Vávrová, členka předsednictva TA ČR – Energetika není stigma regionu
  • 10:30 – 10:45 – Jiřina Jílková, FSE UJEP – Obce a města Ústeckého kraje jsou dobrými místy k životu
  • 10:45 – 11:00 – Gabriela Nekolová, HSR-ÚK – Výzvy, které jsou před námi.

Streamování akce zajistí Mall TV. Odkaz naleznete v den konání akce na webových stránkách TA ČR.  Pro Ústecký kraj na 5. 11. 2020 je tento odkaz.

Budeme rádi, pokud svou účast potvrdíte také na email: milly.kuzelkova@tacr.cz

Na sérii regionálních konferencí potom naváže 5. listopadu od 19 hodin slavnostní galavečer s předáváním cen nejlepším výzkumným nápadům letošního roku. Odkaz najdete opět na našem webu. Letos nově můžete Vy sami rozhodnout, kdo dostane cenu Český nápad, a to formou online hlasování pro jeden ze 4 vítězných projektů.