Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace spolupracuje s charitou!

 

 

V loňském roce jsme oceňovali v rámci soutěže 4. ročníku Ceny Ústeckého kraje za společenskou odpovědnost! Ceny hejtmana se účastnilo 43 subjektů z řad podnikatelského i veřejného sektoru, včetně škol a obcí. A kteří to byli? POJĎME SI KAŽDÉHO ÚČASTNÍKA POSTUPNĚ PŘEDSTAVIT.

 

 

Základní škola Ústí nad Labem, Neštěmická 787/38, příspěvková organizace

Škola poskytuje kvalitní všeobecné vzdělání. Předností je široká nabídka vzdělávacích příležitostí pro všechny žáky. Plně respektujeme odlišnosti a zvláštnosti jednotlivých dětí a dokážeme připravit poutavé a efektivní vyučování. Podpora kvality vzdělávání, inovační přístup ke vzdělávacímu procesu, stíraní sociálních rozdílů v učení dovednostem, podpora rozvoje talentu u všech žáků. Otevřená škola všem – komunitní soužití, poradenství pro širokou veřejnost.

 

Spolupracuje s Člověkem v tísni, Oblastní charitou a Dobrovolnickým centrem. V letošním roce jí byl udělen status Fakultní Základní škola. V hodinách TV chodí bruslit na in-linech a v IT výuce zavádí programování malých robotů – Ozobotů.

 

 

Bez spokojených zaměstnanců by vzdělávání dětí nebylo tam, kde je teď. Proto svým zaměstnanců poskytuje nefinanční benefity:

–          Poukázky na relaxaci, regeneraci a sport

–          Příspěvky na obědy

–          Zřízení posilovny na pracovišti

–          Relaxační víkendové pobyty

–          Očkování pro zaměstnance – epidemie žloutenky

–          Pořízení strojů na mytí oken

Poděkování, ocenění lidské hodnoty.

 

O své zaměstnance pečují i jejich odborným růstem:

–          Stáže

–          Semináře

–          Studium

Pro ochranu životního prostředí aktivně vyhledávají dotační tituly, připravují projekt na využívání střešních solárních panelů a retenčních nádrží na spadovou vodu. Již realizovali opravu instalace úsporných světelných těles na chodbách a v jídelně v rámci možností po etapách. Aktivně třídí odpad. Účast žáků na soutěžích s ekologickou tématikou, Ukliďme svět, Guerilla gardening – výsadba stromů, květin. Poznávací výlety – pravidelná aktivita učitele, žáka a rodinných příslušníků – Krásy kraje, turistika, příroda, historie.