TECHNODAYS s mottem „ŘEMESLO MÁ ZLATÉ DNO“

Ve dnech 20. – 22. dubna 2017 Okresní hospodářská komora v Chomutově ve spolupráci s KULTUROU A SPORT CHOMUTOV, s.r.o. zrealizovala již pátý ročník prezentačního veletrhu firem s technickými obory a řemesly TECHNODAYS s mottem „ŘEMESLO MÁ ZLATÉ DNO“. Jejím cílem je motivovat nejen žáky základních a středních škol, ale i rodiče a širokou veřejnost, ke studiu technických a řemeslných oborů, jejichž studium zajistí bezproblémové profesní uplatnění v regionu. Slavnostního zahájení se zúčastnil radní Ústeckého kraje Ing. Ladislav Drlý, primátor Statutárního města Chomutov JUDr. Marek Hrabáč a řada dalších významných hostů. Ve čtvrtek a v pátek byl veletrh určen především pro studenty středních škol a žáky základních škol v rámci organizovaných prohlídek. Pro studenty středních škol byly připraveny vysokoškolské přednášky za přítomnosti pedagogů vysokých škol České vysoké učení technické v Praze a Vysoká škola chemickotechnologická v Praze.

Na veletrhu Technodays se představily firmy: 2JCP a.s., AFSI Europe s.r.o., BENTELER AUTOMOTIVE Klášterec s.r.o. BLIKA s.r.o., BOS AUTOMOTIVE PRODUCTS CZ s.r.o., C.O.T. Media, ČEZ Energetické produkty s.r.o., Donaldson Czech Republic s.r.o., Dräger Chomutov s.r.o., Gestamp s.r.o., Globus ČR k.s., HITACHI AUTOMOTIVE SYSTEMS Czech s.r.o., Hospodářská a sociální rada Chomutovska, Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje, Hunter Douglas Kadaň s.r.o., IHK Chemnitz – průmyslová a obchodí komora, Kiswire Cord Czech s.r.o., Koito Czech s.r.o., KUKA Industries ČR s.r.o. Okresní hospodářská komora v Chomutově ve spolupráci s KULTURA A SPORT CHOMUTOV s.r.o., Parker Hannifin Industrial s.r.o., PULS Investiční s.r.o., SEVEROČESKÉ DOLY a.s., Solar Turbines EAME s.r.o. Toyoda Gosei Czech s.r.o., Unipetrol RPA s.r.o., Yanfeng Czechia Automotive Interior Systems s.r.o., ZF Electronics Klášterec s.r.o. Prezentovaly se také školy: Střední odborná škola energetická a stavební, OA a Střední zdravotnická škola, Chomutov, příspěvková organizace; Střední průmyslová škola stavební a Obchodní akademie, Kadaň, příspěvková organizace; Střední průmyslová a Vyšší odborná škola, Chomutov, příspěvková organizace; Střední škola technická, gastronomická a automobilní, Chomutov, příspěvková organizace a Vysoká škola chemicko-technologická v Praze. Dále se před Městským divadlem představovaly střední a vysoké školy, které seznamovaly např. s prací truhláře, svářeče, ale i chemika apod. O venkovní prohlídky projevili zájem nejen žáci ZŠ a SŠ, ale také ti nejmenší, děti z MŠ. Oba tyto dny byly velice naplněny, sobota již byla určena široké veřejnosti, a i přes nepříznivé počasí se zúčastnil velký počet návštěvníků, kteří si prohlédli jedinečný program prevence Policie ČR a ukázku řemesel v rámci středověkého programu.

Na pátek 21. 4. 2017 byla připravena konference „Fórum elektrotechnické výroby“, kterou pořádal Institut průmyslového inženýrství ve spolupráci s firmou Puls investiční, s.r.o., partnerem byla Okresní hospodářská komora v Chomutově. Vzhledem k úspěšnosti minulých dvou ročníků jsme navázali na „Regionální profesní soutěže“ v oborech Svařování kovů a Vodaření. Tato soutěž probíhala v regionálních středních školách. Výherci těchto oborů získali kromě diplomů Okresní hospodářské komory v Chomutově, také příslib zaměstnání a věcné ceny. V rámci veletrhu probíhala také soutěž o hodnotné ceny „Znalostní kvíz“, která je určena pro děti a těšila se velkému zájmu. Jako sladká tečka na dortu byla připravena autogramiáda tří hokejových hráčů týmu PIRÁTI CHOMUTOV.

Okresní hospodářská komora v Chomutově tímto děkuje firmám a všem partnerům a sponzorům akce, bez nichž by tato již celorepublikově známá akce nevznikla a díky nimž bylo umožněno v tak velkém rozsahu akci realizovat. Jsou jimi Ústecký kraj, Město Chomutov, Město Kadaň, Město Jirkov, C.O.T. Media; CzechInvest – Agentura pro podporu podnikání a inovace; Dopravní podnik měst Chomutova a Jirkova a.s, Hospodářská a sociální rada Chomutovska, Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje a IHK Chemnitz – obchodní a průmyslová komora.

Tisková zpráva